Nová hra pro počítač TESLA Ondra SPO186 – Snake Escape

Těsně před vánoci uvolnil ub880d svoji další hru pro počítač TESLA Ondra. Tak jako u předcházejícího Solitaire a Ondra Slideshow Demo se na hře podílel i Solaris104. Nejedná se o žádnou malou hříčku, pánové si dali záležet na grafice a úctyhodných 42 úrovní vám zajistí pěkných pár hodin zábavy.

SnakeEscape_scr_title   SnakeEscape_scr_menu

Nestudoval jsem, kde hra původně vznikla, existuje více implementací z nichž jedna povedená je i na ZX Spectrum. Osobně se mi ale grafika na Ondrovi líbí víc. Hra je fakt líbivá. ub880d doplnil i info o původních autorech a základní ovládání.

SnakeEscape_scr_info   SnakeEscape_scr_keys

Protože jsem hru, ani její princip neznal, byl jsem ze začátku trochu zmatený a myslel jsem si, že mi nějak zlobí moje pracovní replika Ondry. Čekal jsem klasického Snakea z Nokie a tady ta potvora mi pořád nějak padala dolů Mrkající veselý obličej. Po rychlém zagooglení jsem byl doma a už to šlo v pohodě. No, tedy úplně v pohodě ne, protože některé úrovně jsou pěkně těžké.

SnakeEscape_scr_level-01   SnakeEscape_scr_level-05

Fakt pěkná práce! Pokud nemáte originál nebo repliku Ondry, můžete hru zkusit i v některém z emulátorů, stojí to za to, ale reálná mašinka je reálná mašinka. Kdybyste chtěli získat lepší přehled, tak Solaris104 udělal i krátké video přímo ze hry.

Hru ub880d nahrál do e-mailové Ondra konfery, ale pokud v ní nejste, dovolil jsem si dát kopii ke stažení i ke mně na blog, takže si můžete Snake Escape stáhnout odtud.

Příspěvek byl publikován v rubrice Československé počítače, Ondra se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *