OldComp párty 2015

Minulý víkend se konala v Cucovně Čelákovice historicky první OldComp párty. Akce patřila spíše k těm menším, ale takové komorní akce mám rád, takže jsme se společně s Radimem a Uunkem v pátek odpoledne vypravili do Čelákovic. Cesta byla v pohodě, ale než jsme našli ubytování (penzion Na Vošverku) a dostali večeři, byla už tma a na akci jsme dorazili okolo půl deváté. Na místě už bylo poměrně plno, ale nějaký ten stůl na nás ještě zbyl. S potěšením jsem konstatoval, že coby Sharpisté jsme v lehké převaze Mrkající veselý obličej

OldComp_party_2015_01   OldComp_party_2015_02

Ze základních a neobvyklejších platforem nechyběla snad žádná a kromě zmiňovaného Sharpíka bylo zastoupení celkem rovnoměrné. Možná bylo málo Specter, ale SCJoe měl s sebou Sam Coupé, tak to snad poměr trochu vyvážilo. Trochu mně překvapilo, že Ataristé se vytasili spíše s výkonnějšími mašinkami a na 8-bity se trochu pozapomnělo, kromě jedné zajímavé a ne tak obvyklé Atari 1200XL. Sillicon měl efektní transparentní case na Commodore C64.

OldComp_party_2015_Atari1200   OldComp_party_2015_TransparentC64

Jíííra s sebou měl samozřejmě své verze své zvukových interface pro Sinclair ZX Spectrum, i Sparrow Lite a vše nabízel i k prodeji za rozumný peníz. Jack 3D měl s sebou, kromě obvyklé výbavy nadupaných Amiga, i svoji malou dcerku, která vypadala, že se dobře baví, což jsem mu malinko záviděl. Já bych asi děti na podobnou akci nedostal, Counter-Strike ani YouTube neprovozoval na akci nikdo Mrkající veselý obličej. Zaujalo mně i Mikešovo HP85A, obzvláště zevnitř, fakt vymazlený retro stroječek. Pár lidí mělo s sebou i Zeta SBC V2 a probíhalo testování floppy interface, který se chová lehce podezřele. Osobně mám spíš podezření na staré floppy mechaniky a nekvalitní média. 3.5” diskety nebyly spolehlivé nikdy a roky jim rozhodně na spolehlivosti nepřidají. Po připojení 720k Goteku se mi podařilo celkem spolehlivě naformátovat, smazat a nakopírovat s verifikací celý obsah obsah flash ROM na Zetě běžící na 10 i 20 MHz.

OldComp_party_2015_Jack3D   OldComp_party_2015_HP85A

Na Sharpovi probíhaly i zajímavé pokusy s DMA interface určeným původně pro Sam Coupé a Mikešovi s Radkem se poměrně dařilo, dokonce rozchodili DMA na Radkově prodlužovacím monster DMA kabelu.

OldComp_party_2015_Mikes   OldComp_party_2015_SharpMonsterDMACable

Starali se o nás Mistic Joe a Mraf, kterým patří velký dík. Akce byla opravdu perfektně zorganizovaná, jídla i pití bylo dost a Mistic i Mraf se opravdu všem věnovali, že určitě neměli moc čas na naše retro hračky. Takže ještě jednou FAKT DÍK!

Nafotil jsem pár fotek a pokud se na ně chcete kouknout, tak je najdete tady https://goo.gl/photos/usRq2X7RFSEWvWnz9.

Vypadá to, že s akcí byla všeobecná spokojenost a ani organizátoři na ni evidentně nezanevřeli, takže už je naplánované datum na příští rok. Další OCP se bude konat 9. až 11. září 2016. Takže ahoj za rok.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *