DPS pro Sharp RAM ROM Disk v1.1 jdou do výroby

Radek Suk dovedl do finále svůj RAM ROM Disk pro Sharp MZ-800. Kdo máte zájem o variabilně konfigurovatelný se vším kompatibilní RAM disk s kapacitou až 1536 kB zálohovaný baterií, akumulátorem nebo superkapacitorem spojený s 512 kB ROM diskem, nenechte si ujít příležitost a napište Radkovi, mně (email_martin_img) nebo do Sharp konference na Pandoře. Více informací a seznam zájemců v příspěvku.

zal_ramdisk_v33.brd   zal_ramdisk_v33.sch

RRD v1.1 je plně kompatibilní se všemi Sharp RAM nebo ROM disky, co znám. Funguje v CP/M i v BASICu, můžete ho používat jako dva nebo snadno a pohodlně bootovat z ROM disku. Vše je udělané velmi univerzálně a konfigurovatelně.

O prototypu RRD už jsem psal, teď jde do výroby finální verze. Kdo nechce osazovat hned, nemusí, desky budou kompletně pozlacené, aby vydržely a dobře se pájely. Radek připravuje i upravenou verzi CP/M s podporou 1,5 MB RAM DISKu. Na RD tak v pohodě nahrajete celou HD disketu. Já jsem zatím napsal utilitu pro uložení obsahu RD na Unikartu a napíšu i opačnou část, tj. čtení Mrkající veselý obličej Předpokládaná cena DPS je okolo 600 Kč.

RRD_Martin_front

Aktuální předběžný seznam zájemců je následující:
3ks Radek S.
3ks Martin L.
1ks Vladimír K.
2ks Pavel Ž.
1ks Martin M.
2ks Petr Š.
2ks Milan T.
1ks Peter B.

Pokud na seznamu nejste a chcete být, ozvěte se. Pokud tam jste a zájem není, tak prosím taky, ať Radkovi nezůstanou zbytečně desky.

Příspěvek byl publikován v rubrice MZ-800, SHARP. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: DPS pro Sharp RAM ROM Disk v1.1 jdou do výroby

  1. Pavel napsal:

    Dobrý deň,
    tiež chcem kúpiť DPS pre Sharp RAM ROM Disk v1.1 ……. 1 ks
    Prosím Vás o zaradenie do zoznamu.
    Ďakujem

    • Martin napsal:

      Ahoj,

      ty jo, tohle delal Radek Suk pred lety. Zkus mu napsat nebo napsat do konfery, zda by se nenaslo vic zajemcu. Asi neni problem od Radka ziskat data pro vyrobu a nechat si to udelat v prototypovce, ale jestli bude dost zajemcu, neni problem to zadat do Ciny.

      Hezky vecer

      Martin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *