FOREVER 2015 8-bit party – Horná Súča, Slovakia

Tak se sešel rok s rokem a další Forever je za námi. Tentokrát mi přišlo, že se nesl v o něco klidnějším duchu než v loňském roce a byl fajn, jako vždy. Potkal jsem spoustu známých, a jako obvykle, jsem nenašel dost času se všemi pokecat, což je škoda, ale tak už to chodí. Dema, grafika i hudba byly opět na velmi slušné úrovni a myslím, že všichni se dobře bavili. Samozřejmě jsem nafotil i nějaké ty fotky a objevil pár zajímavostí, o které se velmi rád podělím.

Forever2015_building   Forever2015_begin

Většina lidí dorazila už v pátek večer a tak se šlo spát až celkem pozdě, protože bylo spousta témat na probrání s spousta zábavy. Tedy pokud pominu tahouny, kteří nešli spát vůbec Mrkající veselý obličej. Navíc s velmi vtipným odůvodněním, že Ti co se ráno připotáceli na plac jsou děsně zelení a oni zezelenat nechtějí Mrkající veselý obličej. To mně celkem rozsekalo Mrkající veselý obličej.

Forever2015_party   Forever2015_GEMBA

Demíčka, grafiky i muzika super. GEMBA Boys trochu všechny prvním demíčkem vyplašili, ale nakonec se vše vrátilo do správných kolejí a spokojeně si odnesli první místo, za nejlepší Speccy demo.

Martin K. přinesl pro všechny dlouho připravované překvapení – micro SD card interface pro Ondru. Interface, přesto, že používá relativně moderní periferii, jak je micro SD, používá téměř výhradně, tam kde to šlo, klasické THT součástky. Dokonce MPU je v podstatě dobové 8051, resp. jeho iterace 89C2051. Martinovi se podařil husarský kousek a do 2 kB programové flash a 128 B RAM dostal kompletní implementaci sériového protokolu Ondry i obsluhu SD karty se souborovým formátem FAT32. Navíc napsal pro Ondru nádherný souborový manažer. Desky se připravují, stay tuned Mrkající veselý obličej.

Forever2015_OndraSD_prototype   Forever2015_OndraSD_screen

Bohouš Nováček dorazil se dvěma Sharpy a pronikli jsme do tajů Japonských her pro MZ-700. Já vždycky myslel, že jsou nějaké rozbité a vlastně jsem úplně zapomněl, že takové hry v archivu máme. Ale ony jen potřebují japonskou ROM, resp. znakový generátor a vše najednou vypadá úplně jinak. Třeba takový Space Harrier je v rozlišení 40×25 pecka!

mz_00024   mz_00022

Dá-li čas a příležitost, určitě o tom napíšu něco sem na blog, protože je toho víc. Například hraní japonské textovky s bohatou grafikou a animacemi byl fantastický zážitek Mrkající veselý obličej.

Samozřejmě jsem pořídil nějaké ty fotky a zkouknout je můžete na Google+

https://plus.google.com/photos/115469242382983516190/albums/6126504964426391057?authkey=CKCPuteKgtrdfw

Trošku smůlu jsme měli, že na nás nevybyl 3-lůžkový, ale jen 7-lůžkový pokoj, kde zákonitě v průběhu noci chrápala na střídačku asi polovina přítomných, což byl docela bigbít Mrkající veselý obličej. Na druhou stranu ve společnosti Radima, Bohouše, Sillicona, Kláska, Dexe a lordcoxise (autor ESXDOSu) bylo fajn.

Až na tuto drobnost, se vším velká spokojenost a už se moc těším na další ročník. Velký dík a obdiv patří organizátorům, vše bylo dobře připravené, zajištěné a z mého pohledu, probíhalo hladce. Také nesmím zapomenout poděkovat všem, kdo se zúčastnili soutěží, protože bez nich, by to taky nešlo. Takže ještě jednou všem díky a za rok ahoj.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: FOREVER 2015 8-bit party – Horná Súča, Slovakia

  1. Pingback: 03_2015 Blog, Notes.

  2. Igi napsal:

    Martine,
    vidím že ste boli v dobrej zostave, mne to tento rok nevyšlo.
    Vďaka za pekný komentár.
    Ja už len dodám že malí zelení mužíci boli prednedávnom aj na Kryme (tam kládli míny), takže bacha na nich …

  3. solaris104 napsal:

    Fakt super akce, moc se mi to líbilo. Taky mě překvapila přítomnost autora ESXDOSu :-). Martinův SD interface pro Ondru byl parádní. Rád jsem se všemi pokecal a těším se na příští rok.

  4. Sillicon napsal:

    Povedená akce, jen jako vždy utekla až moc rychle :-(.
    Už se těším na plošňáky na SD interface pro Ondru ;-).
    Jinak z mého pohledu chrápali všichni okolo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *