Sharp setkání Tálský mlýn – jaro 2019

O víkendu 3.-5. května 2019 se konalo tradiční jarní setkání Sharpistů na Tálském mlýně. Více než měsíc se nemůžu dostat k tomu sepsat solidní report, tak alespoň narychlo dám do kupy pár slov o této opět vydařené akci.

Sharp_TM-jaro-2019_spolecne_foto   Sharp_TM-jaro-2019_mladez

Akci se nám podařilo dotáhnout již téměř k dokonalosti. Protože byly obavy, jak dopadne změna provozovatele restaurace, obstaral microlan vlastní soudek Plzně s chladícím a výčepním zařízením, takže jsme byly naprosto soběstační a nemuseli jsme z konferenční místnosti vůbec vycházet Mrkající veselý obličej. Nový provozovatel restaurace nakonec snad vypadá celkem OK, uvidíme, jak to bude dál a jestli vydrží do podzimu.

Sharp_TM-jaro-2019_vycep   oc4

Sharpistů se sešlo hodně a většina debaty se točila převážně okolo GDG. Obrovský dík všem, kteří na tom makali a makají, jmenovitě Mikeš, microlan, suksoft, Panda38, Uunek, Michal Hučík a Vašek Peroutka. Fakt super chlapi! Mikeš měl připravenou parádní a dlouhou přednášku ze které se rozvinula plodná diskuse a práce pokračují dále i po TM.

Sharp_TM-jaro-2019_GDG-outside   Sharp_TM-jaro-2019_GDG-inside

Poté co Mikeš nafotil vnitřní strukturu, suksoft připravil aplikaci pro snadnější analýzu, Panda38 dešifroval zapojení jednotlivých typů “hradel”, microlan drátoval vnitřní spoje GDG, Uunek s Mikešem dělali na převodu dat do MAGIC a Vašek s Michalem se teď pustili do přepisu do VHDL. Někde jsou ještě chyby, něco už funguje, myslím, že je to na dobré cestě.

Sharp_TM-jaro-2019_microlan   Sharp_TM-jaro-2019_prednaska-GDG

Bohoušovi se podařilo spojit starou verzi firmware Unikarty pro MZ-700 s novým firmwarem pro MZ-800 a MZ-1500, což vypadalo jako dost náročný úkol s ohledem na spousty proběhnuvších změn a fakt, že se oba fw vyvíjely odděleně. MZ-700 celkem hezky chodí, ale ukázalo se, že trochu zlobí MZ-800 a více MZ-1500, takže na tom bude muset Bohouš ještě zabádat a s tímhle mu asi nikdo nemůže ani pomoci.

Sharp_TM-jaro-2019_Unicard-PCG-trouble   Sharp_TM-jaro-2019_NOBOMI

Petr Žydek ukázal svoje připojení ISA periferí k Sharpu. Měl trochu trable se svými “vrabčími hnízdy” tvořícími přepojení MZ sběrnice na ISA, ale většina z nás už vše viděla na některém z Bytefestů, takže to až tolik nevadilo a Petrovi se nakonec povedlo alespoň něco rozfungovat.

Sharp_TM-jaro-2019_PetrZydek   Sharp_TM-jaro-2019_prcovni-atmoska

Jako obvykle byl program tak nabitý, že jsme se ani nenadáli a byla neděle a frčelo se domů. Vždycky ten víkend uteče rychle, ale tentokrát mám pocit, že to byl obzvláště hukot. Bylo to nabité programem, přitom pohodové, super atmosféra, tak už se těším na další setkání na podzim.

Na závěr opět pár fotek z akce:
https://photos.app.goo.gl/NPwRwBbGarKCXNjg9

Příspěvek byl publikován v rubrice MZ-1500, MZ-2500, MZ-700, MZ-800, SHARP se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *