Samolepky na PC klávesnici pro Speccy 2010

Protože nejsem, coby původně Sharpista Mrkající veselý obličej, zpaměti navyklý na Spektrácké rozložení klávesnice, dělalo mi použití PC klávesnice u Speccy 2010 docela problémy. Na Aukro jsem se tedy rozhodl od společnosti Sintech zakoupit „Samolepky pro Spectrum emulátory na PC klávesnici“ za 150 Kč.

Sintech_Speccy_KBD_Samolepky   Sintech_Speccy_KBD_Nalepene

Samolepky jsou rozhodně přínosem, ale abych se přiznal, úplně odvázaný z nich nejsem.

Samolepky jsou klasický produkt moderní doby. Protože jsem tak trochu z oboru, čekal jsem profesionální sítotiskový tisk se super detaily. Bohužel samolepky jsou tištěné digitálně na nepříliš vhodný materiál. Je příliš bílý a na reálné klávesnici „svítí“. Písmenka jsou pak zubatá s patrným tiskovým rastrem. Jasan, jsem asi „profesionálně postižený“ a normálnímu uživateli to přijde OK, ale mně to trochu vadí.

Sintech_Speccy_KBD_Zezadu   Sintech_Speccy_KBD_Zvetsene_E

Jinak musím říct, že služby super. Nakoupil jsem, zaplatils jsem a za dva dny byly přelepky doma. Cena je o něco vyšší, než u běžných PC přelepek, ale je za potřebí vzít do úvahy, že moc zákazníků tento produkt nemá. Takže na druhou stranu, asi odpovídající.

Řekl bych, že větší problém mám s volbou klávesnice. Koupil jsem levnou Chicony s velkým Enterem (a bohužel malým backspace), která je nativně PS/2. Vadí mi na ní ale ta zbytečná numerická část. Našel jsem pár malých klávesnic USB s redukcí na PS/2, dokonce jsem jednu koupil. Na PC šlape, ale se Speccy 2010 ne. Máte někdo nápad? Co používáte se Speccy 2010, případně obdobnými HW emulátory? Mám v plánu ZXM Phoenix a rád bych tam něco šikovnějšího.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sinclair, ZX Spectrum. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Samolepky na PC klávesnici pro Speccy 2010

  1. Pavel napsal:

    Ahoj,

    Idelane asi neco takoveho
    http://www.cherrycorp.com/english/keyboards/Industrial/4400/index.htm

    Muzu ji vzit pristi tyden do klubu v Brne a vyzkousis.
    Jen cena je cca 2500kc.

    Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *