JHCon 2015

Tak, už máme asi všichni kapra v sobě, dárečky rozbaleny a já se konečně dostal k tomu napsat něco málo k letošnímu JHConu.  Mezitím už moc pěkný report napsal Factor6. V tomto roce se JHCon konal 11.-13. prosince 2015. Přišlo mi, že tentokrát byla celá akce méně “Spektristická” a více vánoční. Tím myslím, že bylo více atrakcí a ještě více “obžerství” Mrkající veselý obličej. No a ke všemu jsem si zapomněl foťák, takže vás čekají jen nic moc fotky z mobilu. Můj blog se vám, samozřejmě, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let Veselý obličej.

JHCon2015_trida   JHCon2015_skupina_schody

Už nějakou dobu jsem byl na společné cestě domluvený s Busym a Pokem, a na poslední chvíli se přidali i Solaris104 a Noby, takže cesta z Brna ubíhala v poměrně veselém duchu. Do Jindřichova Hradce, resp. tamního gymnázia Vítězslava Nováka, jsme dorazili okolo páté hodiny, stihli jsme se pozdravit s již přítomnými, rychle vybalit a už se frčelo na večeři. Ta, díky obsazenosti jindřichohradeckých restaurací díky svátkům,  proběhla v restauraci na zámku, kterou nám doporučil majitel a provozovatel oblíbené Udírny, kde bylo samozřejmě zoufale plno.

Po návratu do Gymnázia každý chvíli něco kutil. S ohledem na to, že JHCon je Spektristická akce, byly nevjíce zastoupeny různé verze ZX Spectrum nebo nějaké jejich klony. Nutno říci, že letos se mezi Spectristy vloudilo více “záškodníků” než obvykle. Kromě Sillicona, který všude vozí C64 byly na place dva Sam Coupé, což je přece jen Sinclair kompatibilní počítač, ale viděl jsem i Macintosh Classic (tuším Springyho). Já jsem balil poměrně na rychlo a bez rozmyslu protože v předvánočním čase to prostě jinak nešlo, takže jsem pobral povětšinou různé klony, co jsem měl po ruce. Chvíli jsem si tedy po Factorově vzoru hrál s Pentěvem a chvíli mi trvalo, než se mi podařilo zupgradovat firmware, ale zadařilo se. Vyzkoušel jsem pár dem a přesedlal na V6Z80P+, kde jsem měl podezření na trable s časováním, které se ale naštěstí nepotvrdily. Zkoušel jsem různá dema, jak na Pentagon, tak i ZX Spectrum 128K a vše fungovalo v pohodě. Zaskl jsem se jen na Berušce Marka Fišera, která ale nakonec nefungovala ani na klasickém ZX Spectru s DivIDE, takže mi Solaris104 pomohl sehnat jinou TAP verzi a ta už šlapala OK. Něco málo po půlnoci jsme to s Radkem Sukem zabalili a odebrali se do blízkého hotelu U Papoušků do postýlek.

Většina osazenstva akce spala na žíněnkách ve vedlejší třídě a dle ranních komentářů Tornado opravdu vytvářel tornado a spaní v tom kraválu bylo dost náročné Mrkající veselý obličej. Část dopoledne jsem věnoval menšímu pochodovému cvičení po Jindřichově Hradci na téma “hledáme otevřenou drogerii s kartáčkem na zuby”. Logout to určitě myslel dobře, ale směr kterým jsem se na jeho doporučení vydal, mi umožnil seznámit se s velkou částí Jindřicháče. Po návratu jsem si ani nesvlékal bundu, protože se hned vyráželo do muzea automobilových veteránů v Nové Bystřici. Tedy cestou jsem to ještě vzali na oběd.

Muzeum bylo super. Mile mně překvapilo, že bylo docela velké a krome avizovaného DeLoreana z Back To The Future tam bylo ještě spousta dalších krásných vozítek. Některé dokonce na prodej, ehm. tedy pokud nějaký ten milion úplně neřešíte.

JHCon2015_VeteranMuzeum   JHCon2015_DeLorean

Muzeum bylo i vánočně vyzdobeno a s ohledem na to, že tam byla větší zima, než venku, byl  po chvíli největší atrakcí svařák na recepci Mrkající veselý obličej.

Zpět jsme vyrazili jen asi s polovinou výpravy, tou která se chtěla trochu věnovat Spectrům, další část ještě zůstávala a v plánu byl ještě nějaký další menší výlet, ani nevím kam. Busy nám předvedl nové pěkné 1k intro FADE 3 a Factor6 si připravil poznávací kvíz, kde postupně odhaloval obrázky z her, které jsme měli hádat. Srandy u toho byl kopec, ale hry jsem poznal asi dvě a to ještě ne jako první, takže jsem neulovil ani bod. No, co byste také chtěli po Sharpistovi, že Mrkající veselý obličej. U počítačů jsme se ale ohřáli jen chvilku a už se ZASE šlo na jídlo. Tentokrát do všemi oblíbené Indické restaurace, kde to u mně jistilo lehce pikantní Chicken Vindaloo. Po návratu jsem oprášil můj starší projekt, kde pracuji na adaptéru PC USB gamepadu na klasický Atari joyport. Na nějaké hlubší koumání to nebylo, ale alespoň jsem si na nový notebook nainstaloval vývojové prostředí, zapojil šílený bastl a přeložil a znovu se seznámil s kódem napsaným před půl rokem. Doufám, že najdu čas pokračovat, abych si to zase za půl roku nemusel celé znovu připomínat.

Druhý den dopoledne jsem ještě trochu pokračoval, ale spíš jsem koukal, jak chlapi dělají pokusy na Sam Coupé a taky jsem dal nějakou tu gamesku. No a než jsem se nadál, už se ZASE šlo na oběd. Udírna byla zarezervovaná na 11:30. Hamburger to jistil, jen škoda, že to člověk už nemohl zapít pivem, protože nás čekala cesta domů. Přesto, že si někteří pivo dát mohli, asi na to nebyla chuť, takže frčela Kofola a pan hostinský trefně poznamenal, že mu to naše pití přijde jako dost zvrácený Octoberfest Mrkající veselý obličej.

JHCon2015_ZvracenyOctoberfest   JHCon2015_trida2

Po návratu do školy už jsme v podstatě všichni začali balit a okolo 14 hodiny jsme se rozloučili a vydali k domovu. Přesto, že JHCon byl tentokrát ve více odlehčeném duchu, byl super, opět jsem pokecal s fajn lidmi a nabral energii do práce. Díky moc Logoutovi za organizaci téhle fajn akce a pokud s námi bude mít trpělivost i příští rok, tak určitě zase rád přijedu.

No a kdybyste chtěli přece jen kouknout na ty bídné fotky z telefonu, tak jsou tady.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: JHCon 2015

  1. F6 napsal:

    Skvely clanek, diky za pripomenuti veci, na ktere jsem ja zapomnel nebo jsem o nich nevedel 🙂 Priste muzu dat do kvizu (pokud bude) i hry ze Sharpa, jenze ono jich zas tolik neni a ne kazdy je zna, ale muzu to zkusit. Ostatne uz i pro letosel jsem tak nejak planoval dat tam i neco treba z PMD nebo Sharpa, ale nezbyl mi na to cas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *