PCB na ZX80 zadány do výroby

Zadal jsem do výroby plošné spoje pro repliku ZX80. Desky vychází z kopie ISSUE 2, kterou udělal Grant Searle. Opravil jsem dvě chybky, které jsem našel a nechal udělat data pro vrtání, aby desky mohly být prokovené. Aby replika byla co nejdokonalejší, připravil jsem i rozložení součástek podle originálu.

Vizualizace desky ZX80

Desky budou oboustranné, prokovené, pocínované a s bílým potiskem ze strany součástek.

Pokud máte o desku zájem, můžete si o ni napsat na martin@8bity.cz, mám jich zatím pár navíc. Cena desky je 390 Kč bez DPH, tj. 468 Kč s DPH + poštovné a balné (cca 50 Kč).

Replika na obrázku je prototyp. Navíc má vyvedeno cinch VIDEO konektor a vpravo vzadu je navíc přídavný obvod pro grenerování reference na černou. Oboje není nutné, ale zlepšuje to výrazně zobrazení na dnešních TV.

Připravuji návod na kompletní výrobu, včetně schemat, seznamu součástek, informací a kde se co dá nakoupit. Vše doplním o proktické rady ke stavbě. A přiravuje se toho ještě mnojem víc.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sinclair, ZX80. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: PCB na ZX80 zadány do výroby

  1. Poptávka napsal:

    Dotaz-je k mání ještě plošný spoj na ZX-80?
    mám představu si tu repliku udělat.

    M.Caha

    • Martin napsal:

      Desky jsou aktuálně všechny pryč, mezi zájemci, ale už mám další 3 (takže teď možná 4) potencionální zájemce, takže zvažuju, že bych udělal další várku. Mám Vás přidat na seznam?

      Martin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *